17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu makalemizde profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen kuruluş veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer programlama aşamasında ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk yaşar, ya geliştiremez veya uğraşmaz veya en kötüsü geliştirmek için fahiş rakamlar ister.
  • Geliştirilemez kodlama veya geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, takım çalışması esnasında veya başka yazılımcıların programı ele aldığı zaman sorun yaşamadan çalışabileceği programlardır. Siz yazılımı yapan firmayla bağınızı koparsanız bile diğer bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları çok fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızlandırma yamaları vb. özellikler yayınlanmaktadır. Geliştirilemez bir web programı sadece üreticisinin düzenleyebildiği, başka web programcıların düzenlemek istediği zaman hatalar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web program maliyeti yüksek bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne yüksek fiyata nede aşırı düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç kurumdan teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif sundu, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, birisi 1.500 tl teklif verdi buradan anlaşılırki bu programın ücreti ortalama 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yüksek veya alçak fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha düşük veya aşırı ücretlere aldanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi güzel bir tarzda aktarın. Web program yaptırırken ne istediğinizi muhakkak bilmeniz gerekmektedir. İsteklerinizi iyi bir biçimde aktarmanızdan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken bahsettiğiniz özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin değersiz bulduğunuz yada söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme izalandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web program için anlaşma yaptık. İstenen bir veri kayıt yazılımıydı, aktarıldığı gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını tamamladım. Test için şirketlerine gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu içerikler devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekiyormuş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu tür bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. Kurumsal dünyada kişiler yada şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi içeren bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri içinde bulunduran detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Ajansların şikayet edilebileceği birçok kuruluş varken, freelance kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web programı sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder